Schimmelinfectie bij geslachtsdelen man

Niet alleen vrouwen kunnen last krijgen van een schimmelinfectie aan hun geslachtsdeel, maar ook mannen wel eens last van een schimmelinfectie aan de penis. De schimmelinfectie bij de man staat over het algemeen bekend als een stuk pijnlijker. 

Schimmelinfecties zijn goed te behandelen. Veelgebruikte medicatie is Daktarin met het actieve bestandsdeel Miconazol.

Direct naar schimmelinfectie medicatie bij de online drogist

daktarin creme

Daktarin creme 20mg/g (30gr creme)

Daktarin Crème is een middel dat miconazolenitraat bevat. Deze stof is effectief tegen diverse schimmelinfecties aan de huid, waaronder voetschimmel, schimmelnagels en eikelontsteking. Naast schimmelinfecties, kan Daktarin ook ingezet worden tegen bepaalde bacteriële huidinfecties, zoals acne. Bij aandoeningen zoals putjeszolen, waarbij er kleine inkepingen in de eeltlaag van de voetzool te zien zijn, kan deze crème ook verlichting bieden

daktarin strooipoeder

Daktarin strooipoeder (3-verpakking)

Daktarin Strooipoeder is een product dat speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van huidschimmelinfecties. Het wordt vaak aanbevolen in combinatie met Daktarin Crème, Daktarin Nagellak of andere behandelingsopties. Naast het behandelen van aandoeningen zoals kloven, kan het strooipoeder ook worden gebruikt om schoeisel en beenbekleding zoals sokken en kousen te desinfecteren bij voetschimmelinfecties. Miconazolenitraat, een schimmeldodende stof, is het actieve bestanddeel in Daktarin Strooipoeder.

Wat is een schimmelinfectie aan de penis?

Een schimmelinfectie in het genitale gebied kan schrikken zijn. Meestal is het goed te behandelen. 

In de meeste gevallen wordt de schimmelinfectie veroorzaakt door de Candida schimmel. Dit is een gistachtige die wij allemaal in ons lichaam (o.a. in de plooien van onze huid, slijmvliezen, mond, slokdarm- en maagdarmkanaal) hebben. De ontwikkeling van de Candida schimmel (schimmelinfectie) op de penis kan ontstaan door veel verschillende factoren. Te denken aan bijvoorbeeld stress of een verlaagde weerstand. Ook langdurige antibioticagebruik en/of alcoholgebruik kunnen zorgen voor een schimmelinfectie, omdat de darmbalans verstoord is geraakt.

Symptomen schimmelinfectie man

Hoe herken je een schimmelinfectie aan de penis? Twee kenmerkende symptomen voor deze schimmelinfectie zijn ‘jeuk’ en ‘witte aanslag op de penis’. Onderstaand vind je alle kenmerken op een rij

• Jeuk aan penis
• Witte aanslag op de eikel
• Rode voorhuid
• Afscheiding
• Huid is droog
• Bultjes op de eikel
• Oververmoeidheid
• Pijn bij geslachtsgemeenschap en plassen
• Bloed plassen*

* Neem in dit geval direct contact op met de huisarts. Wij raden overigens altijd aan met dergelijke klachten naar de huisarts te gaan 

Behandeling van schimmelinfectie aan de geslachtsgelen

Behandeling van de schimmel infectie begint met aanpassing van de levensstijl in combinatie met medicatie. Beperk alcohol en bouw een voedzaam dieet op. Beperk de inname van suiker. 

Let daarnaast extra goed op uw persoonlijke verzorging. Gebruik geen douchegel of geparfumeerde zeep rondom de lies en penis. Vergeet niet om je zelf volledig af te drogen om te voorkomen dat er een omgeving ontstaat waarin schimmels ruimte krijgen om verder te groeien. Een vochtige omgeving namelijk is een perfecte katalysator die je wilt voorkomen.

Een gistinfectie rondom de penis gaat vaak vanzelf over met de juiste behandeling, hoewel het zich ook kan verspreiden naar andere nabijgelegen delen van de huid. 

Vergeet overigens niet dat een infectie besmettelijk is. Het is belangrijk om een ​​behandeling te krijgen om te voorkomen dat potentiële seksuele partners met een schimmelinfectie worden geïnfecteerd.

Behandeling bij schimmelinfectie aan geslachtsdelen

De schimmelinfectie bij de man gaat meestal vanzelf over. Dat is in ieder geval wat overal beweerd wordt. Ze verdwijnen inderdaad vanzelf, alleen de schimmel is op dat moment niet dood. Door de aanwezigheid van deze in je lichaam, zal je altijd bij een verlaagd immuunsysteem weer last krijgen van de schimmelinfectie aan de penis. Het is daarom van belang dat de gisten en schimmels bestreden worden. 

Medicijn tegen schimmelinfectie aan penis

Voor de behandeling van een schimmelinfectie aan de geslachtsdelen raden wij aan om Daktarin Crème te gebruiken. Daktarin is één van de bekendste merknamen, wat onder de stof Miconazol verkocht wordt.