Schimmelinfectie bij geslachtsdelen man

Niet alleen vrouwen kunnen last krijgen van een schimmelinfectie aan hun geslachtsdeel, maar ook mannen wel eens last van een schimmelinfectie aan de penis. De schimmelinfectie bij de man staat over het algemeen bekend als een stuk pijnlijker.

Wat is een schimmelinfectie precies?

In de meeste gevallen wordt de schimmelinfectie veroorzaakt door de Candida schimmel. Dit is een gistachtige die wij allemaal in ons lichaam (o.a. in de plooien van onze huid, slijmvliezen, mond, slokdarm- en maagdarmkanaal) hebben. De ontwikkeling van de Candida schimmel (schimmelinfectie) op de penis kan ontstaan door veel verschillende factoren. Te denken aan bijvoorbeeld stress of een verlaagde weerstand. Ook langdurige antibioticagebruik en/of alcoholgebruik kunnen zorgen voor een schimmelinfectie, omdat de darmbalans verstoord is geraakt.

Symptomen schimmelinfectie man

Hoe herken je een schimmelinfectie aan de penis? Twee kenmerkende symptomen voor deze schimmelinfectie zijn ‘jeuk’ en ‘witte aanslag op de penis’. Onderstaand vind je alle kenmerken op een rij

• Jeuk aan penis
• Witte aanslag op de eikel
• Rode voorhuid
• Afscheiding
• Huid is droog
• Bultjes op de eikel
• Oververmoeidheid
• Pijn bij geslachtsgemeenschap en plassen
• Bloed plassen*

* Neem in dit geval direct contact op met de huisarts. Wij raden overigens altijd aan met dergelijke klachten naar de huisarts te gaan

Schimmelinfectie medicatie

Naam productPrijsActie
Daktarin Crème 20mg Miconazol 15GR€8,41
Bekijken
Daktarin Crème 20mg Miconazol 30GR€14,08Bekijken
Daktarin Strooipoeder 20mg Miconazol 20GR€8,41Bekijken
Daktarin 20mg Miconazol Crème en Strooipoeder 2ST€22,51Bekijken
Healthypharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20mg 30GR€6,12Bekijken

Behandeling bij schimmelinfectie aan geslachtsdelen

De schimmelinfectie bij de man gaat meestal vanzelf over. Dat is in ieder geval wat overal beweerd wordt. Ze verdwijnen inderdaad vanzelf, alleen de schimmel is op dat moment niet dood. Door de aanwezigheid van deze in je lichaam, zal je altijd bij een verlaagd immuunsysteem weer last krijgen van de schimmelinfectie aan de penis. Het is daarom van belang dat de gisten en schimmels bestreden worden. 

Medicijn tegen schimmelinfectie aan penis

Voor de behandeling van een schimmelinfectie aan de geslachtsdelen raden wij aan om Daktarin Crème te gebruiken. Daktarin is één van de bekendste merknamen, wat onder de stof Miconazol verkocht wordt.