Trisporal

Trisporal is een merknaam van het schimmeldodende middel genaamd Itraconazol. Dit middel is effectief bij het bestrijden van schimmelinfecties. Het werkt vooral goed bij huid- en nagelinfecties. Ook helpt het bij inwendige infecties zoals de longen en andere organen.

Trisporal kopen

Trisporal is de merknaam onder welke het schimmeldodend bestanddeel itraconazol verkrijgbaar is. Met Trisporal kan je verschillende soorten schimmelinfecties behandelen, namelijk schimmelinfecties van de huid op lichaam en voeten en schimmelinfecties van de nagels. Het wordt ook voorgeschreven bij inwendige schimmelinfecties, bijvoorbeeld van de longen of de slokdarm. Dit middel is in het algemeen geschikt bij een zwaardere soort schimmelinfectie of bij schimmelinfecties die terugkerend zijn. Hierbij heeft de schimmel vaak sporen in het lichaam achtergelaten die onder de juiste condities zich weer omzetten naar een schimmel. Een plaatselijke behandeling is dan niet voldoende. Trisporal is verkrijgbaar als capsules en als orale oplossing.

De behandeling met dit middel is afhankelijk van waar je de schimmelinfectie hebt en hoe heftig deze is. De lengte van de behandeling kan drie dagen zijn, maar in sommige gevallen ook acht maanden. Het is van belang dat de kuur geheel afgemaakt wordt, ook als je inmiddels geen symptomen meer hebt. De schimmel kan namelijk nog aanwezig zijn in je lichaam. De capsules dienen ingenomen te worden rond de maaltijd, terwijl de orale oplossing juist op een nuchtere maag genomen dient te worden.
Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van Trisporal. Het middel is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Daarnaast mag het ook niet gebruikt worden als je borstvoeding geeft. Het kan namelijk schadelijk zijn voor je kind. Ook is het aan te raden advies in te winnen bij je apotheek als je het middel gelijktijdig met andere medicatie gebruikt. Trisporal kan namelijk wisselwerkingen met andere medicatie hebben als het in combinatie gebruikt wordt. Bij neveneffecten dien je altijd contact op te nemen met je huisarts. Sommige mensen kunnen een overgevoeligheid ontwikkelen voor het werkzame bestanddeel Itraconazol.

Trisporal bestellen

InfectieNaam productPrijsActie
Huid- en mondschimmel, kalknagel, vaginale- en orgaaninfectiesTrisporal O.S. Drank 10 MG/ML€9,91Bekijken
Huid- en mondschimmel, kalknagel, vaginale- en orgaaninfectiesTrisporal Mylan Capsule 100 MG€8,52Bekijken

Andere medicijnen

Clotrimazol

Terbinafine

Daktarin