Natuurlijke behandeling van schimmels

Een schimmelinfectie wordt eigenlijk veroorzaakt door een schimmel die veel te sterk groeit en in de meeste gevallen gaat het dan om de candida albicans schimmel. Een slechte hygiëne of een zwak immuunsysteem, zorgt ervoor dat schimmels sneller kunnen groeien. Deze schimmels gedijen het beste op vochtige plekken zoals de voeten, borsten, oksels en het kruis.

Zonder middelen is een schimmelinfectie in principe niet te behandelen. Een vaginale schimmelinfectie gaat echter na verloop van tijd vanzelf ook weer over, maar om nou dagen of misschien wel weken met een onprettige jeuk en branderig gevoel te blijven lopen, is ook geen pretje.

Als je liever niet naar je huisarts, apotheek of drogist gaat om iets tegen schimmelinfectie te halen, dan zijn er ook een paar andere dingen die je zou kunnen proberen, waardoor de schimmelinfectie sneller verdwijnt. Er zijn niet medische middelen in omloop die geprobeerd worden. Een daar van is het gebruik van kokosolie. Kokosolie bevat namelijk de drie  vetzuren laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. Hierdoor kunnen de schimmels worden gedood omdat deze vetzuren als fungiciden werken, waardoor de celwanden van de schimmels worden vernietigd.

Koop echter wel een goede kwaliteit kokosolie die pas vloeibaar wordt, wanneer het 26 graden of warmer is. Als je deze kokosolie drie keer per dag op de te behandelende plek smeert, zou je binnen een week resultaat moeten zien in de vorm van minder roodheid en minder jeuk. Kokos olie kan overigens zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden.

Wat je ook zou kunnen proberen is tea-tree-olie. Dit is een extract van de theeboom, die je op je huid aan moet brengen. Dit kan heel goed werken omdat de sterke anti microbiële eigenschappen een schimmeldodende werking heeft. Deze olie versterkt tevens je immuunsysteem, wat dus weer kan helpen bij het voorkomen van schimmelinfecties.

Om te kijken of het werkt, zou je kunnen beginnen met een paar druppeltje olie op de te behandelen huid aan te brengen. Dit doe je een paar weken 3 keer per dag en kijk je of het werkt. Een anti microbieel als tea-tree-olie wordt al heel lang gebruikt en wordt in Australië ook gebruikt als ontstekingsremmend middel.

Een andere olie die je zou kunnen gebruiken is de oregano olie. De olie van de oregano bevat namelijk thymol en carvacrol en deze bestanddelen zijn sterk schimmeldodend. Thymol en carvacrol zijn bestanddelen die schimmels als bijvoorbeeld candida, uitdrogen. Als je oregano olie wil gaan gebruiken, is het verstandig om het iets te verdunnen met bijvoorbeeld een basisolie, want dat spul is zo sterk, dat het een brandend gevoel kan geven. Om te kijken of het werkt, breng je ook hier weer drie keer per dag een paar druppeltjes aan gedurende twee weken en kijk je of het werkt.

Het is sowieso belangrijk om je immuunsysteem sterk te houden. Zo bescherm jij jezelf tegen iedere vorm van schimmel, zowel bacterieel als viraal. De speciale witte bloedcellen van je immuunsysteem zijn gemaakt om eventuele ziekteverwekkers te doden, waaronder dus ook de schimmels. Wanneer je een verzwakt immuunsysteem hebt, kunnen de micro-organismen zich gaan verspreiden en vermenigvuldigen.

Als je zelf het één en ander hebt geprobeerd en het werkt niet, wacht dan niet te lang en vraag medische hulp. Over het algemeen is een huid schimmelinfectie prima te behandelen met producten van de drogist, maar als het niet werkt kun je beter om doktersadvies medicatie vragen. Er kan namelijk ook een onderliggende oorzaak zijn waarom jij steeds last hebt van schimmelinfectie. Zoals gezegd is een behandeling met natuurlijke oliën vaak voldoende, maar zie je na drie dagen geen verbetering of zelfs verergert, dan is medische hulp echt nodig.

Natuurlijke oliën bestellen

Andere medicijnen

Itraconazol

Lamisil

Miconazol