Schimmelinfectie keel

Een schimmelinfectie in de keel, slokdarm of mond wordt meestal veroorzaakt door een specifieke schimmel, namelijk de candida albicans. Wanneer je pijnlijke plekken op je tandvlees, tong of in je gehemelte hebt, zijn dit symptomen dat je een keelinfectie hebt. Je kunt deze schimmelinfectie ook herkennen aan de rode/witte plekken die op deze plekken zichtbaar zijn. Dit kan voor vervelende pijn zorgen, waar je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf wilt komen. Denk hierbij ook aan pijnklachten bij het slikken, wat vervelend is omdat je op dat moment niet op een prettige manier kunt eten en drinken. Gelukkig is een schimmelinfectie in de keel goed behandelbaar.

Schimmel keel

Keel schimmel kun je behandelen met een schimmeldodend medicijn zoals Miconazol. Miconazol is een antischimmelmiddel.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale gel die je hiervoor kunt gebruiken of een drankje dat je in kunt nemen. Een dergelijk drankje kan in dit geval een schimmeldodend middel bevatten zoals fluconazol of Miconazol. Je kunt op deze website op een gemakkelijke manier je medicijn bestellen, zonder dat je hiervoor een recept hoeft te hebben van je huisarts. Online bestellen heeft als voordeel dat je de deur niet uit hoeft en je gewoon je bestelling kan doen vanaf bijvoorbeeld je telefoon. Binnen enkele dagen heb je het medicijn in huis en kun je de behandeling meteen starten. Over het algemeen is een schimmelinfectie in de keel goed te behandelen en ben je snel af van je klachten. Als de klachten aanhouden, raadpleeg dan altijd uw huisarts.

Deze schimmel is niet besmettelijk voor anderen, echter wel voor jezelf. Het kan namelijk overslaan van je keel naar bijvoorbeeld je mond, huid en bijvoorbeeld naar de vagina. Een schimmelinfectie bij een vrouw als deze, komt regelmatig voor, dat geldt overigens ook voor mannen, ook zij kunnen last hebben van een keelontsteking. Zeker als je lang wacht met het behandelen van je keelinfectie, is de kans groot dat deze schimmel over gaat springen. Behandel de schimmelinfectie dan ook altijd zo snel mogelijk, om grotere problemen te voorkomen.
Goede mondverzorging is belangrijk om schimmel in de keel te voorkomen. Door meerdere keren per dag je tanden te poetsen, blijft je gebit schoon en heb je minder kans op infecties. Flos ook regelmatig, waardoor je ook op plekken komt, waar je met een tandenborstel niet bij kunt. Een tandenborstel moet je regelmatig vervangen, anders loop je het risico dat er bacteriën in blijven zitten, dit kan ook zorgen voor infecties. In het algemeen is het zo dat een verminderde weerstand ook kan zorgen voor een grotere kans op infecties. Door gezond te leven en voldoende te bewegen, kun je de kans op keelschimmel dus ook verkleinen. De gistsoort candida albicans is van nature aanwezig bij ieder mens en heeft juist (in normale hoeveelheden) een hele nuttige werking voor het lichaam. Als deze schimmel echter door (een te lage weerstand) gaat woekeren, dan zorgt dit voor vervelende situaties. Voorkom deze schimmel dus door je weerstand op peil te houden.

Keelinfectie medicatie

Meest verkochtNaam productActie
Voetschimmel Daktarin creme 20 mg/g 30 g Bekijk bij de drogist
Kalknagel Daktarin nagellakBekijk bij de drogist
Kalknagel Mycosan Anti Kalknagel XL 10ML inclusief vijlensetBekijk bij de drogist
Vaginale schimmelinfectie Zelftest om vaginale infectie vast te stellen Bekijk bij de drogist
Vaginale schimmelinfectie Canesten Capsules voor bacteriële vaginoseBekijk bij de drogist
Vaginale schimmelinfectie Canesten Gyno Gel voor bacteriële vaginoseBekijk bij de drogist
Schimmelinfectie penis Daktarin creme 20 mg/g 30 g Bekijk bij de drogist
Huidschimmel Canesten Skin Bekijk bij de drogist

Andere medicijnen

Itraconazol

Terbinafine

Miconazol