Daktarin


Wat is Daktarin?

Daktarin is een schimmel- en bacterie dodende product met als werkzaam bestanddeel miconazol. Daktarin is geschikt voor de behandeling van voetschimmel, vaginale schimmel en schimmelnagels. Een schimmelnagel wordt in de volksmond ook wel een kalknagel genoemd. Het is van belang om een schimmelinfectie op de voet te behandelen. De schimmel kan immers overspringen naar andere gedeeltes van het lichaam. Daarnaast kan de plek ook besmet worden door andere soorten bacteriën of gisten welke ernstigere klachten kunnen veroorzaken. Voetschimmel is ook besmettelijk en door het niet behandelen blijf je dus een infectiebron.

Meest verkocht Naam product Prijs
Daktarin creme 2% 15 gram €7,90
Daktarin creme 20 mg/g 30 g €12,20
Daktarin nagellak 20 mg/ml 30 ml €12,50
Daktarin creme 20 mg/g 30 g €12,20

Daktarin: Goede reputatie

Producten van Daktarin worden in Nederland en wereldwijd graag door apothekers en artsen voorgeschreven bij schimmelinfecties. Het blijkt in de praktijk dat de verschillende middelen vaak zeer effectief zijn. Daktarin heeft daarmee een goede reputatie ontwikkeld op het gebied van schimmelbestrijding. De grote verscheidenheid aan producten om verschillende soorten schimmels te behandelen is hier een onderdeel van. Een verder onderdeel is te danken aan de veelzijdigheid van producten die ontwikkelt zijn. Een voorbeeld hiervan is het strooipoeder dat niet alleen de voetschimmel aanpakt op de voet zelf, maar ook op de eventuele bron van besmetting in schoenen en sokken.

Hoe herken je voetschimmel?

Voetschimmel ontstaat vaak tussen de tenen en wel specifiek tussen de vierde en de vijfde teen. Hier liggen de tenen het dichtst tegen elkaar aan en er ontstaat daarom makkelijk een broeierige en vochtige omgeving. Klachten beginnen vaak met een jeukend gevoel, rood ontstoken huid, schilfers die loskomen of kloven die tussen de tenen lopen. Soms kan de huid ook wit worden of zacht en papperig worden. Als de schimmel zich uitbreidt naar de rest van de voet, ontstaan er vaak ringvormige plekken. Ook deze plekken kunnen jeuken en branden. Soms ontstaat er zelfs pijn.

Hoe herken je een kalk- of schimmelnagel?

Kalknagels kunnen onder andere ontstaan door niet behandelde voetschimmel. De grote teen is vaak de eerste teen die getroffen wordt door een kalknagel. De nagel zelf krijgt een bruine, groene of gele verkleuring, vervormt, wordt broos en begint te brokkelen. In sommige gevallen laat hij zelfs geheel los. Ook kan de teennagel pijnlijk worden als hij zeer verdikt is. Dit kan bijvoorbeeld het lopen in schoenen bemoeilijken. Is de nagel geheel verwijderd of afgevallen, zal de nagel na behandeling weer terug groeien. Een schimmelnagel is besmettelijk en het is dus zaak om hem te behandelen.

Hoe herken je een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie kan soms symptoom loos zijn, maar over het algemeen ontstaan er toch klachten. Je vagina kan gaan irriteren, opgezet voelen en gaan branden of jeuken. Daarnaast zal je afscheiding vaak een soort brokkelig wit worden. Ook kan je bij het plassen of bij geslachtsverkeer pijn krijgen. Bijna elke vrouw krijgt in haar leven wel eens te maken met een vaginale schimmelinfectie. Soms kunnen deze hardnekkig zijn en meerdere malen terugkeren. Behandeling is dus niet alleen gewenst vanwege het ongemak dat deze infectie veroorzaakt.

Daktarin strooipoeder

Met Daktarin strooipoeder kun je niet alleen je voeten behandelen, maar ook je schoenen en sokken. Dit zorgt ervoor dat je minder snel besmet kan raken met andermans voetschimmel. Het strooipoeder is ook te gebruiken in combinatie met de crème. Tijdens de infectie strooi je twee keer per dag poeder over de te behandelen plek. Daarnaast behandel je eenmaal daags je schoenen en sokken zodat er geen her infectie plaats vindt. De gemiddelde behandeling met het poeder duurt tussen de twee en zes weken. Dit wordt bepaald door de grootte en locatie van de aangedane plek.

Daktarin crème

Daktarin crème kan je in twee verschillende volumes aanschaffen: in 15 en 30 gram. Je smeert het tweemaal daags op de plek en zorgt ervoor dat het minimaal twee centimeter uitgebreider gesmeerd wordt dan de plek zelf. Soms lopen de draden van de schimmel namelijk iets verder het lichaam in dan zichtbaar is. Deze behandeling herhaal je tussen de twee en zes weken. Als de infectie verdwenen is, moet je toch nog een week extra blijven behandelen. Soms lijkt het alsof de schimmel verdwenen is, maar hij kan dan toch nog aanwezig zijn in het lichaam. Daarom dient de behandeltijd altijd langer te zijn dan de symptomen aanhouden.

Direct kopen? Naam product Prijs
Daktarin creme 2% 15 gram €7,90
Daktarin creme 20 mg/g 30 g €12,20

Daktarin nagellak

Daktarin nagellak is specifiek voor het behandelen van kalknagels. Voor elk gebruik maak je je nagel schoon met aceton. Je mag geen nagellakremover gebruiken. Dit schoonmaken is zodat elke laag nagellak optimaal effectief blijft en de nagel kan bereiken. Dit doe je eenmaal of tweemaal daags. De nagellak dient altijd goed te drogen. Je knipt de nagels daarnaast zo kort mogelijk af. De behandeling is langdurig; deze is tussen de zeven en de acht maand. Het is ook van belang om voor gebruik een arts te raadplegen.

Direct kopen? Naam product Prijs
Daktarin nagellak 20 mg/ml 30 ml €12,50

Daktarin Gyno

Daktarin Gyno is geschikt voor de behandeling van vaginale schimmels. Dit product is onder andere beschikbaar in de vorm van een tablet. Deze kuur is verkrijgbaar in de vorm van een tablet van 1200 mg welke eenmalig ingenomen dient te worden en in de vorm van drie tabletten van elk 400 mg. Deze worden over een periode van drie dagen ingebracht. Daarnaast is Daktarin Gyno ook beschikbaar als crème. De crème breng je door middel van bijgeleverde applicators rechtstreeks in de vagina aan. Zowel crème als capsules kunnen het best toegepast worden op het moment dat je naar bed gaat.

Hoe voorkom je verdere besmetting?

Nadat je Daktarin hebt gebruikt en eindelijk van je schimmel af bent, wil je natuurlijk niet weer van voren af aan beginnen. Voetschimmel bijvoorbeeld is echter zeer besmettelijk. Zorg er daarvoor om dat je geen schoenen van anderen leent. Loop ook in het zwembad of de sportschool niet op blote voeten door gemeenschappelijke ruimtes; een paar slippers passen makkelijk in je tas of in je kluisje. Zorg er ook voor dat je voeten goed droog blijven. Vermijd strakke, niet-ademende schoenen en als je last van zweetvoeten hebt, valt het aan te raden om regelmatig je sokken te verschonen. Droog ook je voeten goed af na ze gewassen te hebben.