Meest voorkomende infecties

Duizenden mensen per dag komen bij de huisarts met verschillende soorten schimmelinfecties. Onderstaand ziet u de meest bestelde producten van de afgelopen maand.

Soorten schimmelinfecties

Voetschimmel

Hoofdschimmel

Kalknagel

Keelschimmel

Vaginaal

Tongschimmel

Huidschimmel

Mondschimmel

Schimmelinfectie

Een schimmelinfectie ontstaat door een teveel aan schimmels. Er zijn verschillende soorten schimmelinfecties, zoals bijvoorbeeld voetschimmelinfectie of huidschimmelinfectie. Ook kun je bijvoorbeeld last krijgen van een kalknagel, vrouwen kunnen een vaginale schimmelinfectie krijgen. Schimmelinfecties kunnen overal op het lichaam ontstaan. Schimmels zijn van nature nuttig en zorgen normaal gesproken juist voor een goed werkend immuunsysteem van het menselijk lichaam. Het gaat fout als schimmels explosief gaan groeien en hierdoor er een schimmelinfectie ontstaat.

Medicatie schimmelinfecties

Meest verkochtNaam productPrijsActie
Voetschimmel Daktarin creme 20 mg/g 30 g €7,90
Bekijken
Kalknagel Daktarin nagellak 20 mg/ml 30 ml €12,20
Bekijken
Vaginale schimmelinfectie Canesten Gyno 1 €13,95
Bekijken
Schimmelinfectie penis Daktarin creme 20 mg/g 30 g €12,20
Bekijken
Huidschimmel Canesten Skin €10,20
Bekijken

Oorzaak schimmelinfectie

Dat schimmels opeens snel gaan groeien, kan bijvoorbeeld ontstaan als je jezelf niet goed afdroogt na het zwemmen. Schimmels houden van vochtige, warme ruimtes. Omstandigheden die je vindt in onder andere kleedruimtes van zwembaden. Op die plekken zou je dus zomaar een schimmelinfectie op kunnen lopen. Een schimmelinfectie kan voor veel problemen zorgen, het kan er zelfs voor zorgen dat je organen worden aangetast. Door een schimmelinfectie snel en adequaat te behandelen, kun je dit voorkomen. Op deze website vind je veel informatie over verschillende soorten schimmelinfecties en op welke wijze je deze het beste kunt behandelen.